מאופניים חשמליים בערים הצפופות ועד קבוצות רכיבה חובבניות/מקצועיות ששוטפות את שולי כבישי ישראל. כך, בשקט בשקט, הצליחו האופניים להיכנס לשימוש יומיומי

אופניים: כבר לא רק ביום כיפור

מאופניים חשמליים בערים הצפופות ועד קבוצות רכיבה חובבניות/מקצועיות ששוטפות את שולי כבישי ישראל. כך, בשקט בשקט, הצליחו האופניים להיכנס לשימוש יומיומי

צילום: PIXABAY

נראה כי לא ניתן לעצור את המגמה הזו. כלי התחבורה היעיל ביותר בשנים האחרונות הוא ללא ספק האופניים, בשלל צורותיו. בזמנים שבהם מספר הרכבים עולה ועולה, והכבישים נעשים צפופים יותר ויותר, האופניים מצליחות להתבסס כברירת המחדל של אילו שאינם מעוניינים למכור את נפשם וארנקם למען הכלי הכבד על ארבע.

צילום: PIXABAY

האופניים החשמליים

אם פעם היינו צריכים לנסוע 20-30 דקות בפקקים הרועשים עד מקום העבודה, לחפש חנייה ולבזבז לא מעט כסף, הרי שהאופניים החשמליים מעניקים לנו פתרון נהדר שיקצר עבורנו את הזמנים וההוצאות. הן זולות, קלות משקל, אחזקתן זול ואינן דורשות מקום חנייה יוקרתי.

החיסרון: תרבות הנהיגה בישראל בעייתית, בעיקר בקרב בני נוער, שבהעדר חקיקה מתאימה, משתמשים באופניים ללא ציות לכללי הדרך. לפי נתונים של עמותת "אור ירוק", רק בשנה האחרונה נרשמו 265 מקרים בהם דווח כי בני נוער רכובים על אופניים חשמליים היו מעורבים בתאונות דרכים.

חיסרון שני: גניבות. גם הגנבים רואים שרמת הפופולאריות עולה, לכן כל זוג אופניים ש"מופקרים" בחוץ למען בקבוק מים בדראגסטור מיד קוראים לגנב. לכן, כשאתם רוכשים אופניים חשמליים, השקיעו סכום נכבד גם באמצעי ביטחון.

אז אם אתם לא בני נוער לא מחושבים או שאננים שמשאירים את האופניים לבד, אתם בהחלט תצליחו להינות מהכלי המגניב הזה, שאנחנו מאמינים שביצועיו רק ילכו וישתכללו.

רכיבה חובבנית

לא זכורה לנו שבת שבה יצאנו לטייל עם הרכב ולא ראינו שיירת אופניים בשולי הכביש בכל כמה דקות של נסיעה. האם מדובר בטרנד חולף? או האם במסורת מתמשכת? רק הזמן יגיד. מה שבטוח, הספורט יוצא הדופן הזה צובר תאוצה בשנים האחרונות, ואפשר להבין למה. אמנם הענף הזה יחגוג לנו על הארנק לא מעט, אבל אפשר לומר באופן חד משמעי שהתמורה לאגרה שווה הרבה יותר. זה מתחיל בחוויה אקסטרימית מטורפת, נוף חינמי לאורך כל הדרך, וכושר גופני שעליו כולנו חולמים. תוסיפו לזה את העובדה שהרבה ישראלים קיבלו השראה ממירוץ הז'ירו המפורסם שהתקיים בחלקו בישראל, ועכשיו תמצאו הרבה יותר רוכבים בשולי הכביש. רוצים למצוא שותפים לרכיבה? העזרו בקבוצות בפייסבוק כמו שותפים לרכיבת אופניים ו- רוכבים ביחד.

שימו לב: מדובר בספורט לכל דבר, שאליו חייבים להתכונן בהתאם מבחינת ציוד, תכנון מסלול, והערכות בנושא מזון ושתייה.

צילום: PIXABAY

רכיבה מקצועית

זוכרים שהיינו מכוונים את הטלוויזיה על ערוץ "יורוספורט" רק כדי להירדם על רקע מרוץ אופניים רנדומלי? אז זהו, שלא רק שהעידן הזה חלף מהעולם, אלא שהצופים היום בוחרים להידבק למסך כאשר המירוצים הגדולים יוצאים לדרך. מענף שולי שנדחק הצידה, הצליחו האופניים להיכנס עמוק למהדורות החדשות, לקבל סיקור גדול ונרחב יותר, וכך דאגו להגיע ליותר ויותר אנשים. נכון, מירוצי האופניים הגדולים (טור דה פראנס, ז'ירו ד'איטליה, וואלטה אספניה) עדיין נערכים כאשר עונות הכדורגל והכדורסל מסתיימות, אבל תחרות ה"טור דה פראנס" היא עדיין האירוע השלישי בעולם במידת הפופולריות שלו לאחר האולימפיאדה והמונדיאל. בחלק ממדינות אירופה כגון צרפת, בלגיה, ספרד ואיטליה, רוכבי אופניים הם גיבורים ששמם נישא בפי כל.

השארת תגובה